09-02-2021

Voorstel Zelfwerkzaamheid in haven Watersportvereniging De Kil

Wij zijn een vereniging die draait op vrijwilligers. Alleen daarmee kunnen we de onderhouds-kosten en dus ook de liggelden van onze haven zo laag mogelijk houden.  Bovendien vinden de meeste vrijwilligers het gezellig om samen te werken en is het goed voor het “wij-gevoel”.  Bijna alles wordt in eigen beheer uitgevoerd.

De vereniging probeert vooral gebruik te maken van de diverse kwaliteiten onder haar leden.   Door middel van het zelfwerkzaamheid programma van WSV De Kil proberen wij ieder lid en ook de huurders hierbij te betrekken.

De vaste onderhoudsgroep van gemiddeld 5-8 man werkt meestal op de donderdagen buiten het hoog seizoen voor de grotere klussen.

snoei6

Wat u moet weten over deze zelfwerkzaamheid:

1. U wordt verzocht 5 uur per jaar mee te werken in de haven.
  2. Drie mogelijkheden
    1. Meldt u aan voor de vaste onderhoudsgroep.
    2. In groepsverband op twee zaterdagen met een coördinator van 08,00 – 13,00 uur.
    3. Taak gericht met uw eigen taak op uw eigen moment, zoals mollen bestrijden of zwerfvuil verzamelen etc.
  3. U zorgt zelf voor werkkleding en lunch, de vereniging zorgt voor koffie en materiaal.
  4. Boven de 75 jaar vervalt de verplichting, maar zien we u wel graag komen.
  5. Ieder lid onder de 75 jaar betaald per jaar een borg van 50 euro, start 2022.
  6. U kunt dit bedrag terugverdienen door mee te werken. 10 euro per uur retour tot maximaal het betaalde borg bedrag.  Het werk moet voor 01 oktober gedaan zijn.
  7. U kunt zich aanmelden via de website of diehmaazkrewflez.[antispam].@wsvdekil.nl. Geef u op tijd op voor de werkzaamheden. Vol is vol. Bij start en vertrek meldt u zich voor registratie.

Werkzaamheden:

• zwerfvuil verwijderen .
  • onderhoud bagage wagens.
  • kuilen parkeerplaats markeren met lint.
  • kuilen parkeerplaats herstellen.
  • gras maaien.
  • onkruid wieden grote beurt april .
  • onkruid wieden gedurende het seizoen.
  • snoeien struiken op de dam gedurende het seizoen.
  • groot snoeiwerk bomen dam.
  • mollen bestrijden.
  • verfwerk bruggen, hekwerk en lantaarnpalen.
  • onderhoud meerpalen.
  • schoonmaken steigers grote beurt maart.
  • ’s zomers kleine beurt steigers tussendoor.
  • onderhoud elektra steigers
  • onderhoud en vervangen planken steigers
  • touwwerk steiger-meerpalen herstellen
  • onderhoud bankje aan het water op punt dam.
  • ad hoc werk.
img-4642 2