haven 2 okt 2018

START SEIZOEN 2018

Afgelopen winter is er hard gewerkt door onze Onderhoud Commissie aan het verbeteren van onze haven en op zaterdag14 april is ons vaarseizoen traditioneel gestart met o.a. het schoonmaken van  de dam door de leden. We kunnen nu dan ook zeggen dat de haven er “spik en span” bijligt.

Om het seizoen zorgeloos te laten verlopen wil ik graag een aantal zaken onder de aandacht brengen, zoals:

Afgelopen winter zijn er ca. 10 zwemtrapjes aangeschaft en op diverse plaatsen aan onze steigers bevestigd.    Dit zijn veiligheidstrapjes, die het mogelijk maken redelijk gemakkelijk weer op de steiger te komen als je onverhoeds in het water gevallen bent. Komt u weer op de haven, kijk dan even waar er een trapje gemonteerd is; dat scheelt misschien heel veel meters gekleed zwemmen!

De vuilcontainer bij De Ark is alleen bestemd voor huisvuil!                                  vuinisbak2

Afgelopen weken zijn er in de container lege verfblikken, oude fenders en flessen met afgewerkte olie aangetroffen.
U weet dat WSV De Kil ieder jaar een groot bedrag betaalt aan Jachthaven Strijen Sas,  zodat u daar uw chemisch afval in het milieu station mag afgeven. Maak daar gebruik van en gooi alleen huishoudelijk afval in de container bij De Ark!

In december is er verzocht de op het terrein aanwezige trailers met of zonder bootjes van het terrein te verwijderen, omdat we in het hoogseizoen de ingenomen parkeerplaatsen hard nodig zullen hebben. Ons verzoek is of wordt op korte termijn gehonoreerd, maar sinds afgelopen week staat er weer een trailer op het terrein en niemand weet wie de eigenaar is. Daarom het volgende verzoek: moet je om welke reden dan ook een trailer op het terrein achterlaten, meld dat dan aan onze havenmeester!!

Tot slot nogmaals het verzoek om bij de havenmeester te melden wanneer je langer dan een weekend gaat varen en dus je box voor een langere periode niet gebruikt.

Een heel fijn vaarseizoen toegewenst,

Mede namens het bestuur, Erik Verwaal